ruim assortiment in emmers verpakte bijproducten

Snacks & speciaal strooisel

Op locatie Toldijk van Voerwaarts worden in hoofdzaak producten in emmers verpakt. Elke zaterdag geschiedt dat met de inzet van een tiental scholieren en doordeweeks onder meer door cliënten van de dagbesteding ‘Puur Natuur’ uit Hengelo Gld.
Het assortiment bestaat naast de producten voor tuinvogels, eekhoorns en egels uit snacks voor allerhande dieren en speciale bedding voor kippennesten en kippenhokken. Met dit assortiment, dat bij het verpakken veel ‘handwerk’ vraagt, bedienen we duidelijk een behoefte bij retailers in de huisdierenbranche gezien de grote groei die we jaar op jaar doormaken op deze locatie. Door te werken met etiketten op emmers zijn de onze producten al vanaf relatief lage aantallen leverbaar aan winkelketens. Vrijwel alle items produceren we uitsluitend als private label product. U herkent deze producten in de winkelschappen aan ons NVWA registratienummer NL222308.
Onderstaand een greep uit de producten die we produceren.

Puur Natuur bij Voerwaarts Toldijk

Deelnemers van Puur Natuur uit Hengelo Gld. aan het werk bij Voerwaarts in Toldijk. (Foto: Anneke Beukhof)

Snacks voor kippen

Kippen zijn steeds vaker een echt huisdier die verwend worden met extraatjes. Bij Voerwaarts erkennen we deze trend al jaren en spelen we daar op in met een ruim assortiment snacks voor de gevleugelde vrienden;

 • Kippenruwvoer
 • Gesneden maiskolfjes
 • Gedroogde meelwormen
 • Gedroogde BSF larve
 • Gammarus
 • Minikreeftjes
 • Insectenmix
 • Kippengranola
 • Kippenpindakaas

Kippenruwvoer
Kippenruwvoer is gedroogd groenvoer in briketvorm voor kippen. Het voorziet in de natuurlijke behoefte aan groenvoer bij kippen zonder groen buitenverblijf en bevordert het natuurlijk scharrelgedrag, waarmee verveling wordt tegengegaan. Kippenruwvoer kan het best worden aangeboden hangend in het hok in de speciale ruwvoerkorf. Deze korf kan Voerwaarts desgewenst meeleveren.

Gammarus
Gammarus, ook wel vlokreeftjes of rivierkreeftjes genoemd, zijn een waardevolle aanvulling op de voeding van vele vogels. Gammarus is een ideale eiwitbron voor de groei van jonge vogels en kuikens. Voor volwassen dieren kan Gammarus bijdragen aan een zachte en dichte bevedering. Gammarus kan ook als snoepvoer worden gebruikt om uw vogels te verwennen of handtam te maken.

Gedroogde Meelwormen
Gedroogde meelwormen zijn een eiwitrijke smakelijke voeding voor o.a. vogels, pluimvee en reptielen. Meelwormen zijn eigenlijk geen wormen, maar larven van de meeltor. Meelwormen worden gebruikt als voeding voor buitenvogels en diverse huisdieren. Meelwormen worden gekweekt op plantaardige voeding zoals graanmeel. Vlak voordat de larve gaat verpoppen wordt ze gedroogd door middel van microgolven. Door het drogen naar minder dan 12% vocht zijn meelwormen vrijwel onbeperkt houdbaar. Meelwormen kunnen ook als snoep of extraatje worden gebruikt om uw vogels zoals kippen te verwennen of handtam te maken.

Black Solder Fly – larven
De larven van de zwarte soldatenvlieg ook wel Black Soldier Fly (BSF) genoemd, worden steeds pupulairder als snack voor kippen. Ze zijn vergelijkbaar met meelwormen, maar hebben een veel hoger calciumgehalte als voordeel. Met name bij dieren met een hoge calciumbehoefte zoals kippen of dieren die relatief snel ziek worden door een tekort aan calcium (egels) zijn BSF larven aan te bevelen boven meelwormen.  De ecologische footprint van BSF is over het algemeen ook een stuk lager dan die van meelwormen aangezien de BSF larve op laagwaardig organisch restmateriaal zoals GFT kan groeien.

Gesneden Maiskolfjes
Gesneden maiskolven zijn een natuurlijke traktatie voor kippen of konijnen. De kolven zijn gesneden zodat de kippen de korrels makkelijker kunnen lospikken van de kolf. Deze natuurlijke snack houdt uw kippen actief en gaat verveling tegen.

Kippenmuesli
Een mengsel van smakelijke zaden, granen en vlokken eventueel aangevuld met gedroogde groente’s of gedroogde insecten, doet het altijd goed als traktatie bij kippen. Door de grote variëteit aan mogelijke grondstoffen zijn vele recepturen mogelijk en kan hiermee ook naar een gewenste inkoopprijs en consumentenprijs worden toegewerkt.

Speciaal hok- en neststrooisel voor kippen & duiven

Kort Tabakstro
Tabakstro is afkomstig van de tabaksplant. Door de sterke tabaksgeur en de nog aanwezige nicotine in dit stro blijven mijten en (bloed)luizen op afstand. Hiermee kan tabakstro helpen om uitwendige parasieten in het kippenhok of op de kippen tegen te gaan. Bloedmijten ontwikkelen zich met name bij warm en vochtig weer. Tabakstro kan preventief een bijdrage leveren in het voorkomen ervan, indien er al sprake is van een plaag van mijten is de werking van tabakstro vaak niet toereikend. Aangezien het legnest de enige plek is waar een kip met regelmaat gaat zitten, is gebruik van tabakstro in het legnest een goede preventiemaatregel tegen bloedluis.
Voerwaarts vult emmers met tabakstro voor vele winkelketens in binnen- en buitenland. Door de aanhoudende vraag naar een grootverpakking zijn sindskort ook kleine samengeperste baaltjes tabakstro (3.5kg) met een uitstrooivolume van ca. 20 liter verkrijgbaar.

Boekweitdoppen
Boekweitdoppen zijn ideaal strooisel voor in het legnest van kippen. Boekweitdoppen zijn licht en zacht en nemen makkelijk vocht op zonder zelf hinderlijk vochtig te worden. De eieren zakken makkelijk weg in een laag boekweitdoppen. Dit zorgt in combinatie met het absorberend vermogen van boekweitdoppen dat de eieren schoon blijven. Indien u last heeft van één of meerdere kippen die eieren aanpikken, bieden Boekweitdoppen ook uitkomst. Omdat de eieren gemakkelijk wegzakken in een laag boekweitdoppen, ziet de kip het ei niet meer liggen.

Badzand voor kippen
Kippen nemen van nature graag een stof- of zandbad. Ze verspreiden fijn zand en stof tussen hun veren en schudden dat daarna uit. Hiermee verwijderen ze overtollig vet en ontdoen ze zich van luizen, vlooien en mijten. Door het schuren met fijn zand beschadigen deze ectoparasieten waardoor ze uitdrogen en doodgaan. Tijdens het baden strijken de kippen met de snavel hun pluimen glad en brengen er een olieachtige substantie op. Deze wordt uitgescheiden door de stuitklier en maakt de pluimen waterafstotend. Ons badzand voor kippen biedt een uitkomst wanneer de kippen niet over een natuurlijk stofbad kunnen beschikken. Dit is het geval wanneer de bodem van het hok en de uitloop bestaat uit beton, gaas, gras of een zware grondsoort zoals klei.

Onze focus ligt op eetbare producten voor dieren. Toen we bij retailers echter onze oplossing voor het hardnekkige ‘bloedluis’ probleem noemden, kwam ook de vraag of we dat niet in wilden vullen. Inmiddels zijn ’tabakstro’ en ‘boekweitdoppen’ grote artikelen in ons assortiment.
Speciale ‘bedding’ bij voerwaarts beschikbaar:

 • Kort tabakstro in emmers 5L
 • Kort tabakstro in baaltjes 3.5kg
 • Lang tabakstro (voor duiven) 2kg gebundeld
 • Boekweitdoppen in emmers 5L
 • Badzand voor kippen in emmers 5L

Snacks voor geiten, varkens, paarden en konijnen

Herkauwersnack
Voerwaarts produceert speciaal snoep voor geiten, herten, schapen en alpaca’s. De overwegend lange snoepjes maken het mogelijk om de dieren eenvoudig uit uw hand te laten eten. Door regelmatig Herkauwersnoep aan te bieden, kunt u de dieren benaderbaar en handtam maken.

Varkenssnoep
Varkenssnoep van Voerwaarts is een ware trakatatie voor elk varken of hangbuikzwijn. Door de grote maat van de snoepjes kunnen ze eenvoudig uit de hand worden gevoerd aan varkens.

Paardensnoep
Voerwaarts levert paardensnoep, geperst in een 16mm dikke brok in de smaken Weidekruiden, roodfruit en vanille. We kunnen ook een mix van deze smaken maken en en verpakken. Diverse verpakkingsmaten (emmers) zijn mogelijk bijvoorbeeld 2kg in een 3L emmer of 600g in een 1L emmer.

Knaagdiersnacks
Voor Konijnen en Knaagdieren produceert Voerwaarts diverse snacks. Knaaghout bestaat uit stukjes gedroogde wilgenhout wat naast het ‘verwennen’ ook nog functioneel is voor de knaagdieren om te voorzien in de knaagbehoefte en de noodzakelijke tandslijtage te verkrijgen.
Knaagsticks zijn in elke dierenwinkel een bestseller. Deze snack is een ware lekkernij voor konijnen en knaagdieren zoals cavia’s, hamsters, gerbils en chinchilla’s.